logo.png

МФС передав цілісний майновий комплекс ВДЦП

05-11-2009

12 жовтня 2009 року

Сьогодні Відкрите акціонерне товариство «Міжрегіональний фондовий союз» (МФС) здійснило передачу цілісного майнового комплексу (ЦМК) на користь Відкритого акціонерного товариства «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів» (ВДЦП). ВДЦП отримав статус правонаступника та набув всі права та обов’язки і, таким чином, розпочав депозитарну діяльність.
Передачу ЦМК здійснено відповідно до рішення Спостережної ради ВАТ «Міжрегіональний фондовий союз» від 13.04.2009 та договору оренди цілісного майнового комплексу ВАТ «Міжрегіональний фондовий союз» від 27.08.2009, та з врахуванням ст.191 Цивільного кодексу України та ст.15 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (згідно умов договору оренди ЦМК МФС оренда ЦМК МФС за вказаним договором регулюється положеннями Закону України «Про оренду державного та комунального майна»).

З 12 жовтня вся операційна діяльність, яку проводив МФС, здійснюється виключно ВДЦП. Клієнти МФС автоматично переводяться на обслуговування до ВДЦП. Оплата послуг здійснюватиметься клієнтами на поточний рахунок ВДЦП. Залишки цінних паперів та зобов’язань по грошових коштах на рахунках зберігачів, що було відкрито у системі електронних розрахунків МФС, станом на закритий операційний день 09 жовтня 2009 року, будуть перенесені до системи електронних розрахунків ВДЦП.

Клієнти не відчують незручностей у зв’язку з переводом депозитарних операцій до ВДЦП. До кінця жовтня операції будуть здійснюватись за договорами з МФС, тобто, клієнти мають час заключити всі необхідні угоди з ВДЦБ. Крім того, перехід до ВДЦБ не потребує від клієнтів ніяких додаткових оплат.

За словами Юрія Шаповала, Виконуючого обов’язки голови правління ВДЦП, об’єднання зусиль та матеріальних баз двох депозитаріїв надає нові можливості для створення дійсно надійного, сучасного та ефективного депозитарію, якій працюватиме на рівне кращих світових стандартів. «Головною метою об’єднання є підвищення якості обслуговування клієнтів та впровадження найкращих міжнародних практик в Україні. Це стане головним правилом роботи об’єднаного депозитарію», - додав пан Шаповал.