logo.png

ВДЦП показав динаміку росту

05-11-2009

19 жовтня 2009 року

За перший тиждень надання депозитарно-клірингових послуг Відкрите акціонерне товариство «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів» (ВДЦП) збільшило активи, отримані від Відкритого акціонерного товариства «Міжрегіональний фондовий союз» (МФС) після передачі цілісного майнового комплексу (ЦМК).
Нагадаємо, що з 12 жовтня вся операційна діяльність, яку проводив МФС, здійснюється виключно ВДЦП. Клієнти МФС були переведені на обслуговування до правонаступника МФС – Депозитарію ВДЦП. Залишки цінних паперів та зобов’язань по грошових коштах на рахунках зберігачів, що було відкрито у системі електронних розрахунків МФС, станом на закритий операційний день 09 жовтня 2009 року, були перенесені до системи електронних розрахунків ВДЦП.

Минулий тиждень показав, що служби та електронні системи ВДЦП успішно працюють. За перший тиждень надання послуг обсяг цінних паперів що знаходяться у депозитарному обслуговуванні Депозитарію ВДЦП зріс на 3 млрд 986 млн. гривень, нові рахунки у цінних паперах були відкриті двом емітентам та одному зберігачу цінних паперів.

ВДЦП продовжив обслуговування 10 бірж. Зокрема протягом першого тижня після передачі ЦМК розрахунки через депозитарій ВДЦП проводили КМФБ, ПФТС, Східно-Європейська фондова біржа, „Українська біржа”, УМВБ та УМФБ.

За словами Юрія Шаповала, виконуючого обов’язки голови правління ВДЦП, збільшення активів підтверджує, що ринок з розумінням сприйняв передачу цілісного майнового комплексу від МФС до ВДЦП. «На мою думку, це цілком природно, тому що передача ЦМК відбулась у правових рамках чинного законодавства. Наш наступній крок – це підвищення рівня послуг. Однією з головних цілей об’єднання двох депозитаріїв було надання якісних послуг на самому високому рівні, тому ми докладатимемо зусиль, щоб підняти рівень обслуговування наших клієнтів до міжнародних стандартів», - додав пан Шаповал.

Порівняльна таблиця деяких активі МФС та ВДЦП

Активи МФС, що були передані від до ВДЦП