logo.png

ВДЦП підвів підсумки роботи за жовтень

10-11-2009

10 листопада 2009 року

Відкрите акціонерне товариство «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів» (ВДЦП) успішно завершило перший календарний місяць роботи. ВДЦП продовжив динаміку росту та збільшив обсяг цінних паперів, що знаходяться в депозитарному обслуговуванні ВДЦП.

За підсумками жовтня, обсяг цінних паперів, що знаходяться у депозитарному обслуговуванні ВАТ "ВДЦП", зріс на 4,121 млрд грн. та складав 372,5 млрд грн.

За минулі три тижні роботі ВДЦП, рахунки у цінних паперах було відкрито одному новому зберігачу цінних паперів. Цінні папери було депоновано 16 емітентами цінних паперів серед яких Донецька міська рада (депоновано випуск облігацій місцевої позики), ПАТ "Концерн Галнафтогаз" (депоновано випуск акцій), ПАТ "Сведбанк" (депоновано випуск акцій) та інші.

Через депозитарій організаторами торгівлі (біржами) було проведено розрахунків за договорами щодо цінних паперів без попереднього резервування цінних паперів та грошових коштів (ринок котирувань з грошовим врегулюванням) вартістю 1,724 млн грн. Розрахунків за договорами щодо цінних паперів з попереднім резервуванням цінних паперів та грошових коштів (ринок заявок), за принципом поставка проти платежу, організаторами торгівлі проведено на загальну вартість близько 5,248 млрд грн.

Нагадаємо, що з 12 жовтня 2009 року ВДЦП прийняв на себе права та обов’язки (у порядку правонаступництва) щодо здійснення обслуговування клієнтів Відкритого акціонерного товариства «Міжрегіональний фондовий союз» (МФС). Клієнти МФС були переведені на обслуговування до правонаступника МФС – Депозитарію ВДЦП. Залишки цінних паперів та зобов’язань по грошових коштах на рахунках зберігачів, що було відкрито у системі електронних розрахунків МФС, станом на закритий операційний день 09 жовтня 2009 року, були перенесені до системи електронних розрахунків ВДЦП.

Усі організатори торгівлі, які раніше обслуговувалися у МФС, протягом жовтня 2009 р. підписали з ВДЦП договори про кліринг та розрахунки.