logo.png

Відбулось чергове засідання Ради учасників ВДЦП

09-03-2010

3 березня 2010 р. відбулось засідання Ради учасників ВДЦП. На засіданні обговорювались юридичні та технічні питання, спрямовані на підвищення якості послуг та вдосконалення депозитарних технологій.

Першим питанням порядку денного, яке обговорювали учасники засідання, був з аналіз пропозицій до типових договорів, що використовуються у Національній депозитарній системі, і зміни до яких планує внести Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР). Вирішено узагальнити висловлені пропозиції та надати їх до ДКЦПФР.

Також учасниками обговорювались норми і правила обліку у Національній депозитарній системі, учасники обговорення висловлювалися щодо необхідності уніфікації процедур обліку, які використовуються у різних депозитаріях і доцільності обрати за ядро для такої уніфікації облікову систему ВДЦП, як таку, що обслуговує найбільший обсяг депозитарних активів, вирішено продовжувати напрацювання матеріалів з цієї проблеми.

У ході засідання Рада учасників порушила питання про низку технічних проблем стосовно обліку цінних паперів у депозитарному балансі та про відповідні функції програмного комплексу «Depoer». Домовились, що для більш предметного обговорення оголошених проблем, члени ради учасників повинні надати до правління письмові пропозиції із описом кожної проблеми та бачення шляхів її вирішення.

На засіданні було презентовано пакет нових тарифів на депозитарні послуги з тим, щоб члени ради учасників мали можливість опрацювати зауваження та пропозиції до них у робочому порядку. Схвалення рішення щодо рекомендації тарифів і їх передачу на затвердження наглядової ради планується на одному з наступних засідань ради учасників.