logo.png

Національний банк України присвоїв ВДЦП банківський код

23-04-2010

Національний банк України присвоїв ПрАТ «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів» код банку – 380742 та включив ВДЦП до електронного технологічного довідника банків та інших установ, що підтримується у межах системи електронних платежів НБУ.

Довідково: код банку (той код, який раніше називався МФО) є ознакою самостійного учасника системи електронних платежів. Як правило, цей код присвоюється банкам – юридичним особам та їх філіям (безбалансовим відділенням банків код МФО не присвоюється), також такий код присвоєний Державному казначейству та його територіальним управлінням. Код банку є одним з обов’язкових реквізитів платіжних документів при здійсненні розрахунків у національній валюті.

Присвоєння коду банку для ВДЦП є одним з кроків по переведенню грошових операцій при здійсненні розрахунків за угодами щодо цінних паперів на нову технологію, коли зберігачі зможуть відкривати свої грошові рахунки безпосередньо у ВДЦП та здійснювати за бажанням відкриття окремих грошових субрахунків для своїх депонентів на рівні депозитарію. Очікується, що така можливість буде надаватися зберігачам та їх депонентам у другій половині поточного року.