logo.png

ВДЦП провів міжнародний семінар

18-06-2010

17 червня 2010 року Всеукраїнський депозитарій цінних паперів за підтримки Проекту USAID «Розвиток ринків капіталу» провів семінар «Розрахунково-клірингова діяльність і кореспондентські відносини з іноземними депозитарними установами».

 

Головною метою семінару було ознайомлення учасників семінару з основними міжнародними тенденціями розвитку рахунково-клірингових систем, а також обговорення шляхів розвитку інфраструктури українського фондового ринку з метою сприяння залучення інвестицій в Україну.


 

Про міжнародні тенденції учасникам розповіли представник міжнародного центрального депозитарію Euroclear Стефан Пойе та провідний американський експерт у сфері розрахунково-клірингової і депозитарної діяльності Сюзанна Трімбет, яка впродовж тривалого часу працювала у Depository Trust Company (DTC). Виконуючий обов’язки голови правління ВДЦП Юрій Шаповал висвітлив питання удосконалення  розрахункових технологій на ринку заявок, а експерт з міжнародних ринків цінних паперів Джек Барбанел  поінформував учасників щодо  структури та застосування  центрального контрагента (ССР).

 

У обговоренні шляхів розвитку інфраструктури українського фондового ринку взяли участь Віктор Кравець (НБУ), Дмитро Тарабакін (Драгон капітал), Артемій Єршов (Тройка Диалог), Олександр Онуфрієнко (КІНТО), Ігор Селецький (ПФТС), Олег Ткаченко (Українська біржа), Микола Швецов (МФС). Обговорювалися питання розвитку розрахунково-клірингових технологій в Україні, умови, переваги та ризики встановлення

кореспондентських відносин українського депозитарію з іноземними депозитарними установами, Багато уваги на семінарі було приділено питанню впровадженню в Україні функцій центрального контрагента (ССР).

 

Учасниками семінару стали представники компаній – зберігачів цінних паперів, Національного банку України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та міжнародних організацій.