logo.png

Відбулося засідання ради учасників

11-11-2010

10 листопада 2010 року у приміщенні ВДЦП відбулося засідання ради учасників.


Під час засідання обговорювалося  питання якості комунікацій між депозитарієм і його учасниками в процесі роботи та впровадження нововведень у роботі депозитарію.


Найгарячіша дискусія виникла під час розгляду питання запровадження здійснення розрахунково-клірингової діяльності із використанням методів неттінгу. За результатами обговорення було вирішено  направити до НБУ та ДКЦПФР звернення щодо унормування питань про статус документів за наслідками клірингу із використанням методів неттінгу. До того ж, вирішено,  не пізніше 17 січня 2011 р. запровадити здійснення розрахунково-клірингової діяльності із використанням методів неттінгу за результатами укладення договорів на біржі ПАТ «Українська біржа». 


На своєму засіданні рада учасників також розглянула питання щодо варіантів та можливостей  вирішення проблем, що виникають при здійсненні обліку цінних паперів, які знаходяться в спільній сумісній власності у зв‘язку з тим, що на сьогодні на рівні нормативно-правових актів ДКЦПФР дане питання  не врегульоване повною мірою. В ході обговорення домовилися рекомендувати правлінню розглянути можливість вирішення проблему, пов’язану з обліком цінних паперів, які знаходяться в спільній сумісній власності до 1 березня 2011 р.


Два питання порядку денного (обговорення останніх нововведень у роботі депозитарію, порядку та строків їх впровадження, а також обговорення можливості розрахунків DVP в іноземній валюті через депозитарій) вирішили розглянути на наступному засіданні ради учасників ВДЦП, яке відбудеться у грудні 2010 року.