logo.png

Семінар щодо розрахунково-клірингової діяльності ВДЦП

16-11-2010

16 листопада 2010 року у приміщення ПрАТ  «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів» відбувся черговий семінар. На чисельні прохання зберігачів, повторно семінар був присвячений  розрахунково-кліринговій діяльності ВДЦП.


В ході семінару, начальник управління клірингу ВДЦП Лариса Довбиш ознайомила присутніх з інформацією щодо загальної технології взаємодії ПрАТ «ВДЦП» та його учасників при  проведенні розрахунково- клірингових операцій, особливостей взаємодії ПрАТ «ВДЦП» з фондовими біржами,  порядку обслуговування рахунку у національній валюті, а також приведення обліку ЦП у відповідність до Регламенту СЕР (розрахунково-клірингові операції). 


У процесі дискусії та обговорення даної теми, учасників цікавили питання щодо збору реєстру, блокування та розблокування грошових засобів, але найбільший інтерес вони проявили до питання здійснення розрахунково-клірингової діяльності із використанням методів неттінгу.


До того ж, учасники мали можливість поспілкуватися між собою, обмінятися досвідом.


 «Якщо такі семінари будуть проводитись систематично, я вважаю, це дозволить покращити рівень комунікацій між ВДЦП та зберігачами. Така форма співпраці є актуальною та, безперечно, матиме попит серед учасників», – зазначила представник ПрАТ «Івекс Капітал» Світлана Черепанцева.


Нагадаємо, пропозиції та побажання щодо розгляду окремих питань на семінарах приймаються на електронну адресу seminar@ausd.com.ua


Зареєструватись для участі у семінарах можна за телефоном: 044 585-42-40 (вн. 1315, 1316), електронною поштою  seminar@ausd.com.ua, або скориставшись сервісом – Центр он-лайн обслуговування клієнтів