logo.png

Щодо цінних паперів, по яких складається обліковий реєстр, скорочується операційний день

08-12-2010

6 грудня 2010 року внесено зміни до Регламенту функціонування системи електронних розрахунків по цінних паперах.


Зокрема, встановлено різний час виконання протягом операційного дня депозитарних операцій, залежно від того, чи складається за відповідним випуском цінних паперів обліковий реєстр за підсумками даного дня.


Щодо випусків цінних паперів, за якими складається зведений обліковий реєстр власників встановлена необхідність завершення операційного дня зберігачами о 16.00. До даного терміну повинні бути завершені Зберігачем всі депозитарні операції та до 17.00 повинен бути надісланий до Депозитарію обліковий реєстр.


За цінними паперами, по яких Зберігачем не складається обліковий реєстр власників, завершення операційного дня відбувається після завершення депозитарних операцій, в т.ч. обслуговування біржових угод.


Таке скорочення операційного дня покликане надати можливість зберігачам своєчасно надати коректні дані для формування зведеного облікового реєстру власників, забезпечити консолідацію даних, оформлення та своєчасного надання представнику емітента або реєстратора зведеного облікового реєстру власників засобами електронного та поштового зв’язку.

Довідково: питання про час складання облікового реєстру встановлено у абзаці другому п.1 розділу VIII Положення про депозитарну діяльність №999, яким передбачено, що облікові реєстри   власників   цінних   паперів формуються на підставі записів «станом на кінець операційного дня».