logo.png

Відбувся семінар у Дніпропетровську

24-03-2011

 

22 березня у Дніпропетровську відбувся безкоштовний семінар на тему:«Виконання норм Закону України «Про акціонерні товариства. Проведення загальних зборів акціонерів», у якому взяли участь майже сто учасників.

 

У ході заходу, організатори семінару - фахівці ВДЦП, спільно з представниками ДКЦПФР, ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» та юридичної фірми «ЕС БІ КОНСАЛТИНГ» (SB Cоnsulting) обговорили з учасниками актуальні питання корпоративного управління в рамках заданої тематики.

 

Представник ВДЦП детально розповіла учасникам семінару про етапи та послідовність дій, з урахуванням останніх законодавчих нововведень, при переведенні цінних паперів із документарної в бездокументарну форму.

 

Фахівці комісії з цінних паперів акцентували увагу присутніх на тому, які документи необхідно подавати до Комісії для заміни свідоцтва про реєстрацію випуску акцій, а також застерегли емітентів від невиконання або несвоєчасного виконання норм Закону України «Про акціонерні товариства» і розказали про можливі санкції при порушенні строків виконання.

 

Про основні зміни, внесені до Закону України «Про акціонерні товариства» та особливості проведення загальних зборів акціонерів за новими правилами, докладно доповіли представники юридичної фірми «ЕС БІ КОНСАЛТИНГ» (SB Cоnsulting). Особливу увагу було приділено питанню організації загальних зборів, реєстрації акціонерів, голосуванню на зборах.

Для ефективнішого засвоєння інформації та оволодіння учасниками всіх практичних аспектів, було проведено тренінг з оформлення документів щодо проведення загальних зборів.

 

Крім того, учасники семінару брали активну участь у обговоренні тематики, отримали відповідні методичні матеріали та проконсультувалися у фахівців.