logo.png

ВДЦП взяв участь у загальних зборах учасників ECSDA

16-05-2011

16.05.2011

 

Голова правління Всеукраїнського депозитарію цінних паперів Микола Швецов взяв участь у загальних зборах учасників Асоціації європейських центральних депозитаріїв цінних паперів (ECSDA) та суміщеного з ними засідання ради директорів, що пройшли 13-го травня 2011 року у Копенгагені. Приймаючою стороною виступив данський центральний депозитарій VP Securities.

 

Увага загальних зборів була зосереджена на фінансово-організаційних аспектах діяльності Асоціації, зокрема були затверджені фінансовий звіт за 2010 рік і бюджет на 2011 рік. Крім цього, учасники ознайомилися із звітами про роботу Генерального секретаря Асоціації і голів робочих груп, створених для аналізу певних аспектів функціонування депозитарної сфери в Європі.

 

На своєму засіданні члени ради директорів Асоціації обговорили останні події, пов’язані з запровадженням системи платежів за угодами з цінними паперами Target 2 Securities та узгодили перелік заходів, направлених на ознайомлення відповідних органів Європейського Союзу з позицією і ініціативами Асоціації стосовно розробки директиви ЄС, присвяченої діяльності європейських центральних  депозитаріїв.

 

До відома: Асоціацію європейських центральних депозитаріїв цінних паперів було створено у 1997 році для обговорення і координації технологічних, економічних, фінансових, юридичних і регуляторних аспектів депозитарної діяльності. На сьогодні Асоціація нараховує 35 повноправних і шість асоціативних учасників. Всеукраїнський депозитарій цінних паперів став повноправним учасником асоціації у травні 2010 року.