logo.png

До уваги клієнтів, які відкривають у ВДЦП рахунок у цінних паперах, рахунок в національній валюті або вносять зміни до анкети рахунку у цінних паперах

02-06-2011

02.06.2011

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи – підприємця» від 07.04.2011р. N 3205-VI (набрав чинності з 07.05.2011р.) відмінені свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи – підприємця.


Відповідно, при реєстрації юридичної особи та внесенні записів до Єдиного державного реєстру про зміну відомостей про юридичну особу, які зазначаються у виписці з Єдиного державного реєстру, замість свідоцтва про державну реєстрацію, державні реєстратори видаватимуть виписку з Єдиного державного реєстру.


Оскільки одним з документів, які необхідно надавати депозитарію при відкритті рахунку у цінних паперах, або рахунку в національній валюті, або внесенні змін до анкети рахунку у цінних паперах є копія свідоцтва про державну реєстрацію, то емітенти, зберігачі, керуючі рахунками, державна реєстрація яких була проведена після 07.05.2011р., або щодо яких після 07.05.2011р. були внесені записи до Єдиного державного реєстру про зміну відомостей про юридичну особу, які зазначаються у виписці з Єдиного державного реєстру, для відкриття рахунку у цінних паперах, рахунку у національній валюті, для внесення змін до анкети рахунку у цінних паперах замість копії свідоцтва про державну реєстрацію повинні надавати виписку з Єдиного державного реєстру.