logo.png

Представники ВДЦП зустрілися з делегацією Китайського центрального депозитарію

16-06-2011

16.06.2011

 

 

Представники Всеукраїнського депозитарію цінних паперів взяли участь у спільній зустрічі з делегацією Шанхайської філії Китайської депозитарно-клірингової корпорації цінних паперів –  Китайського центрального депозитарію, очолюваною п. Дібіном Вонгом та заступником генерального директора корпорації. Зустріч відбулася у приміщенні Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, на вулиці Московській, 8, за головуванням керівника ДКЦПФР Дмитра Тевелєва.

 

ВДЦП на зустрічі представляли голова правління Микола Швецов, начальник управління клірингу Лариса Довбиш і спеціаліст з методології Олександр Сизоненко.

 

Щоб краще познайомити китайських колег із специфікою своєї роботи, ВДЦП продемонстрував презентацію щодо власної діяльності. Акцент у ній був зроблений на розрахунково-клірингових послугах, що надаються депозитарієм. Особливу зацікавленість у членів китайської делегації викликали реалізовані на українському ринку концепції використання коштів центрального банку (central bank money) для проведення розрахунків за договорами щодо цінних паперів і попереднього резервування активів.

 

Українські фахівці були перш за все зацікавлені у китайському досвіді функціонування системи централізованого депозитарного обліку.

 

Наприкінці зустрічі сторони досягли домовленості про створення спільної робочої групи для подальшого вивчення досвіду, надбаного двома ринками, і аналізу можливості встановлення кореспондентських відносин між китайською і українськими депозитарними установами.