logo.png

Затверджено нову редакцію Регламенту проведення розрахунків за договорами щодо цінних паперів з ПФТС

21-12-2011

21.12.2011

 

16 грудня 2011 року затверджено нову редакцію «Регламенту проведення розрахунків за договорами щодо цінних паперів, укладеними на ПАТ «Фондова біржа ПФТС», з попереднім резервуванням  цінних паперів та грошових коштів».  

 

Даний регламент, затверджений ВДЦП та фондовою біржею ПФТС, доповнений порядком проведення розрахунків за договорами щодо випущених емітентами цінних паперів, що укладаються цими емітентами та/або за дорученням емітентів на фондовій біржі.

 

Нагадуємо, що з 3 жовтня 2011р. ВДЦП розпочав обслуговування депозитарних та розрахунково-клірингових операцій емітента за договорами щодо випущених ним цінних паперів, що укладаються цим емітентом та/або за дорученням цього емітента на фондових біржах з попереднім резервуванням активів.

 

Розрахунки здійснюються  за результатами:


-       розміщення випущених емітентом цінних паперів;

-       продажу емітентом випущених ним цінних паперів на вторинному ринку;

-       викупу (у тому числі погашення)  емітентом випущених ним цінних паперів.

 

Таким чином, впроваджений порядок дозволяє емітенту стати учасником розрахунків за механізмом поставка проти оплати та контролювати здійснення оплати у режимі реального часу без будь-яких посередників.

 

Додатково повідомляємо, що станом на 16.12.2011р. відповідно до затверджених  з фондовими біржами регламентів, ВДЦП здійснює розрахунки за договорами щодо випущених емітентами цінних паперів, що укладаються цими емітентами та/або за дорученням емітентів на таких фондових біржах:

 

1.ПАТ “Фондова біржа ПФТС”

2.ПАТ «Київська міжнародна фондова біржа»

3.ПрАТ «Українська Міжнародна Фондова Біржа»