logo.png

Відбулися позачергові збори ECSDA

29-02-2012

23 лютого 2012 року у Брюсселі (Бельгія) відбулися позачергові збори учасників Асоціації європейських центральних депозитаріїв цінних паперів (ECSDA) і засідання ради директорів, у яких взяв участь Микола Швецов, голова Правління Всеукраїнського депозитарію цінних паперів.

 

Скликання позачергових зборів учасників було необхідним для внесення невеликих, але нагальних, змін у внутрішні регламентні документи Асоціації, в зв’язку із наданням більших повноважень секретаріату. Серед інших питань порядку денного зборів були обрання заступника голови Асоціації і скарбничого, підбиття підсумків діяльності у 2011 році та затвердження пов’язаних з цим документів, затвердження бюджету на 2012 рік та інші фінансово-організаційні питання діяльності Асоціації.

 

На засіданні ради директорів обговорювалися останні події, пов’язані з запровадженням системи платежів за угодами з цінними паперами Target 2 Securities, та були заслухані доповіді голів робочих груп, які займаються проблематикою остаточності розрахунків, профілю ризиків, притаманних центральним депозитаріям цінних паперів, і гармонізації національних законодавств.

 

22 лютого Асоціація організувала неформальну зустріч керівників центральних депозитаріїв з фінансовими аташе держав-членів Європейського Союзу. Зустріч була присвячена обговоренню майбутньої постанови Європейської комісії щодо діяльності центральних депозитаріїв, прийняття якої очікується незабаром.

 

29.02.2012