logo.png

ВДЦП розширює функціональні можливості електронного документообігу

06-04-2012

Всеукраїнський депозитарій цінних паперів (ВДЦП) продовжує модернізацію технологій здійснення депозитарної діяльності.

 

Протягом першого кварталу 2012 року завершена модернізація програмного забезпечення взаємодії з Національним депозитарієм України з метою забезпечення електронного документообігу. Таким чином, фахівцями ВДЦП розроблена та впроваджена технологія автоматизованого проведення операцій за кореспондентськими рахунками між ВДЦП та НДУ, а саме: обмін даними для формування зведених облікових реєстрів власників, здійснення дематеріалізації, проведення облікових операцій за кореспондентськими рахунками. При цьому обидва депозитарії використовують електронний цифровий підпис Акредитованого центру сертифікації НДУ. Слід відмітити, що  програмне забезпечення взаємодії ВДЦП-НДУ пропонується НКЦПФР до впровадження при забезпеченні подання звітності професійними учасниками, також однією з його особливостей є можливість використання будь-яких ключів акредитованих центрів сертифікації.

 

Одночасно з впровадженням технологій взаємодії з НДУ, ВДЦП продовжив модернізацію внутрішнього електронного документообігу, що забезпечує автоматизоване виконання та контроль за виконанням операцій за кореспондентським рахунком в НДУ, контролем за проходженням розпоряджень емітентів.

 

Також  була продовжена модернізація комплексу технічних засобів та розпочато використання серверів НР ProLiant DL380G72P з 6-ядерними процесорами Intel Xeon X56  та СУБД Firebird 2.5 Х64, що дозволяє збільшити швидкість обробки транзакцій в обліковій системі ВДЦП.

 

За  пропозиціями Ради Учасників ВДЦП були внесені окремі налаштування до програмного забезпечення здійснення депозитарної діяльності з метою  впровадження процедур формування виписок про залишки та обіг цінних паперів за окремими рахунками депозитарного обліку в розрізі їх приналежності кожній групі депонентів окремо та в розрізі певних рахунків депозитарного обліку. 

 

Протягом другого кварталу планується продовжити модернізацію технологій електронного документообігу та запропонувати емітентам низку додаткових продуктів, що дозволить оптимізувати взаємодію з ВДЦП.

 

06.04.2012