logo.png

Відбулося засідання робочої групи ВДЦП та ПАРД

29-08-2012

23 серпня 2012 року до ВДЦП звернулась Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв (далі – ПАРД) у зв’язку з надходженням до Асоціації листів від зберігачів цінних паперів щодо змін тарифів ПрАТ «ВДЦП», які набувають чинності 1 вересня 2012 року та призведуть до збільшення витрат окремих зберігачів на оплату послуг депозитарію, з пропозицією врегулювати питання в рамках органів Асоціації.


Враховуючи особливу позицію, яку ПАРД займає на ринку цінних паперів України та усвідомлюючи важливість участі ПАРД у процесах регулювання ринку депозитарних послуг, ВДЦП погодився з необхідністю проведення робочої зустрічі з метою надання відповідних роз’яснень та досягнення компромісу між інтересами депозитарію та зберігачів цінних паперів, яких представляє ПАРД.


28 серпня 2012 року відбулося перше засідання робочої групи у складі Голови Правління ВДЦП Дмитра Чугаєвського, радника голови Правління ВДЦП Ірини Гнатюк, Президента ПАРД Олексія Кия та юриста ПАРД Сергія Ластівки.


В рамках робочої групи представники депозитарію надали матеріали та розрахунки, що містять обґрунтування встановлених тарифів, а представники ПАРД привели аргументи на користь їх зменшення.


За результатами вивчення наданих матеріалів, сторони проведуть наступне засідання робочої групи та приймуть компромісне рішення, що враховуватиме інтереси як депозитарію, так і зберігачів.


29.08.2012