logo.png

Результати засідання робочої групи ВДЦП та ПАРД щодо зміни тарифів

18-09-2012

Тарифи ВДЦП є обґрунтованими, а методика здійснення розрахунків не порушує жодних нормативно-правових актів. До таких висновків дійшли учасники робочої групи, створеної з представників ПАРД та ВДЦП, за результатами розгляду матеріалів та розрахунків, наданих депозитарієм, що розкривають економічну суть встановлених тарифів та інші аспекти забезпечення здійснення депозитарної діяльності під час обслуговування зберігачів.

 

Представники робочої групи, засідання якої відбулось 13 вересня 2012 року, визнали слушними аргументи ВДЦП щодо необхідності забезпечення провадження депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності шляхом самофінансування через належну тарифікацію послуг.

 

У той же час, враховуючи, що внаслідок фінансово-економічної кризи фондовий ринок України на сьогодні перебуває в стані стагнації, представники ВДЦП погодились з можливістю перегляду встановлених тарифів з метою їх зниження.

 

Так, 14 вересня 2012 року на засіданні Правління ВДЦП було прийнято рішення щодо зниження встановлених тарифів для зберігачів цінних паперів. Нові, знижені, тарифи будуть застосовуватись з 01 жовтня 2012 року.


18.09.2012