logo.png

Відбувся круглий стіл на тему: «Україна та її інвестори: хто контролюватиме власність на цінні папери?»

19-10-2012

 

 g

Микола Швецов, керівник групи радників голови Правління взяв участь у публічній дискусії на тему: «Україна та її інвестори: хто контролюватиме власність на цінні папери?», яка відбулася 18 жовтня в Українському національному інформаційному агенстві УКРІНФОРМ за ініціативи ГО «Ліга фінансового розвитку», за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

 

 

Це була перша конструктивна дискусія, в ході якої сторони відверто поділилися своїм баченням існуючих проблем та можливих шляхів їх вирішення у процесі реформування депозитарної системи України. До неї долучилося широке коло учасників, а саме: голова ради НБУ Ігор Прасолов, директор департаменту методології грошово-кредитної політики НБУ Наталія Вагіна, директор департаменту по управлінню валютним резервом і здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубіхвост, члени НКЦПФР Олексій Тарасенко та Олексій Петрашко, представники бірж, депозитаріїв, інших професійних учасників фондового ринку та журналісти.

 

Учасники, зокрема, обговорили можливі варіанти розвитку фондового ринку України у результаті імплементації норм прийнятого Закону України «Про систему депозитарного обліку».

У ході дискусії обмінялися думками і щодо питань забезпечення клірингу та розрахунків, мінімізації ризиків при розрахунках, приваблення та забезпечення прав інвесторів тощо.

 

На завершення сторони домовились про необхідність подальшої співпраці, адже мета єдина - побудова прозорої, надійної, технологічної інфраструктури фондового ринку.


19.10.2012