logo.png

Відбулося засідання ради директорів ECSDA

26-02-2013

22 лютого 2013 року у Парижі (Франція) відбулося чергове засідання ради директорів Асоціації європейських центральних депозитаріїв цінних паперів (ECSDA), у якому взяли участь голова групи радників голови правління ВДЦП Микола Швецов і фахівець сектору методології Олександр Сизоненко. Організатором заходу виступив центральний депозитарій Франції Euroclear France.

 

На засіданні окрім ознайомлення з поточними фінансово-організаційними справами Асоціації, члени ради директорів обговорили останні події, пов’язані з запровадженням системи платежів за угодами з цінними паперами Target 2 Securities і прийняттям проекту постанови ЄС «Щодо поліпшення проведення розрахунків за угодами щодо цінних паперів у Європейському Союзі і стосовно центральних депозитаріїв цінних паперів (ЦД)». Генеральний секретар Асоціації Сорая Бельгазі доповіла про роботу Секретаріату у звітний період. На розгляд членам ради директорів було подано проекти річного звіту Асоціації за 2012 рік і бюджету на 2013 рік. Голови робочих груп проінформували присутніх про проведену за останній час роботу.

 

Попереднього дня відбулася спеціальна сесія ради директорів, в рамках якої представники Національного депозитарію України зробили презентацію щодо основних засад Закону «Про депозитарну систему України» і зміни, які передбачає впровадження норм цього закону. Присутні представники європейських депозитаріїв обговорили потенційні наслідки законопроектів про банкрутство і санацію центральних депозитаріїв і щодо введення податку на фінансові транзакції. Маркус Ціквольф, голова Європейської асоціації клірингових палат, розповів про процес прийняття постанови щодо європейських інфраструктур ринку, націлений в основному на регулювання діяльності центральних контрагентів, акцентувавши увагу на аспектах, спільних для даної постанови і проекту постанови про центральні депозитарії.


26.02.2013