logo.png

ВДЦП став РЦ

08-04-2013

Відтепер Приватне акціонерне товариство «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів» (ПрАТ «ВДЦП») називається Публічне акціонерне товариство «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» (ПАТ «Розрахунковий центр»). Відповідні зміни, ухвалені на загальних зборах акціонерів 28 березня 2013 року, пройшли державну реєстрацію.


Також змінилася і електронна адреса сайту – www.settlement.com.ua. Однак, враховуючи, що новий сайт перебуває у стадії розробки, доменне ім‘я www.ausd.com.ua буде працювати.


«ВДЦП не зникає з фондового ринку України, а виходячи із набутого досвіду та вимог часу, перетворюється на новий інфраструктурний елемент фінансового ринку України – Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках, – пояснює Голова правління Дмитро Чугаєвський.


Таким чином, відповідно до норм Закону України «Про депозитарну систему України» (№ 5178-VI) Розрахунковий центр у жовтні 2013 року припиняє депозитарну діяльність та має забезпечувати проведення грошового врегулювання за правочинами щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів за принципом поставка проти оплати, здійснювати кліринг за правочинами щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів, а також може виконувати функції Центрального контрагенту.


«Ми не змінюємо підходів у роботі, для нас залишається пріоритетом якісне надання послуг нашим клієнтам, – наголошує Дмитро Чугаєвський.


08.04.2013