logo.png

Розрахунковий центр отримав Ліцензію на провадження клірингової діяльності

03-10-2013

Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках отримав Ліцензію на провадження клірингової діяльності серія АЕ № 263463. Відповідне рішення було схвалене на засіданні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 1 жовтня 2013 року.

 

Також НКЦПФР зареєструвала внутрішні документи Розрахункового центру, зокрема, Правила провадження клірингової діяльності ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», Правила клірингу ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», Положення про систему управління ризиками та гарантій ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», а також Положення про службу внутрішнього аудиту ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках».

 

Відповідно до ЗУ «Про депозитарну систему України» Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках провадить клірингову діяльність на підставі ліцензії, що видається Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, в установленому нею порядку.

 

Нагадаємо, Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках отримав банківську ліцензію №271 від 06.09.2013 року на право надання банківських послуг, визначених частиною третьою статті 47 Закону України «Про банки і банківську діяльність».