logo.png

Інструкція для клієнтів на розірвання договорів

07-10-2013

Шановні клієнти!


Щоб розірвати з Розрахунковим центром договори та закрити рахунок у цінних паперах і національній валюті необхідно здійснити наступні дії:


1. На веб-сайті розрахункового центру у рубриці «Розірвання договорів» http://www.ausd.com.ua/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=24&Itemid=62 заповнити заявку на укладання додаткових договорів, а саме:

  • Додаткової угоди до Договору про відкриття та обслуговування рахунку у національній валюті (закриття рахунку);
  • Додаткового договору про розірвання депозитарного договору;
  • Договору про розірвання Договору про кліринг та розрахунки за договорами щодо цінних паперів.

 
2. Після отримання заявки Розрахунковий центр надсилає, зазначеним Вами у заявці способом, по два екземпляри кожного із вказаних додаткових договорів.

 

3. Отримані від Розрахункового центру усі екземпляри додаткових угод на розірвання договорів підписуєте та засвідчуєте печаткою.

 

4. Заповнюєте розпорядження на закриття рахунку в цінних паперах (у двох екземплярах) та заяву на закриття рахунку в національній валюті.

 

5. Надаєте до Розрахункового центру (особисто, поштою, кур‘єром) всі підписані документи згідно з п.3 та п.4.

 

6. Розрахунковий центр здійснює комплекс заходів для закриття рахунку та надсилає, зазначеним Вами у заявці способом, відповідні документи.

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що до завершення операційного дня 11 жовтня 2013 року всім зберігачам – клієнтам Розрахункового центру – депозитарію необхідно виконати заходи щодо списання всіх коштів з рахунків у національній валюті, що були відкриті у Розрахунковому центрі як фінансовій установі (рахунки 2602*).


Зокрема, торговцю цінними паперами необхідно не пізніше 9 жовтня 2013 року ініціювати на фондовій біржі операцію «розблокування грошових коштів». Таким чином, до завершення операційного дня 9 жовтня 2013 року у торговців не мають залишатися заблоковані на фондовій біржі грошові кошти.

 

Зберігачу цінних паперів не пізніше 11 жовтня 2013 року необхідно ініціювати із «DEPOER» операцію 26 – списання грошових коштів.

 

Рахунок у цінних паперах буде закрито після списання коштів з рахунку зберігача у  національній валюті та закриття рахунку у національній валюті.