logo.png

Відбувся семінар для учасників фондового ринку

07-11-2013

5 листопада 2013 року відбувся семінар для учасників фондового ринку щодо особливостей роботи нової депозитарної системи та типових помилок учасників торгів у нових умовах обліку та розрахунків. Організаторами заходу виступили спільно Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках та Національний депозитарій України. Захід відбувся за участі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.


Мета  проведення відповідного семінару – обмін досвідом та практичне вирішення типових помилок учасників ринку.


У зв‘язку з актуальністю даної тематики, на захід зібралося понад 200 учасників, серед  яких  були представники депозитарних установ, торговців цінними паперами, бірж та саморегулівних організацій.


У ході заходу представники організаторів вказали на особливості роботи нової системи обліку та розрахунків після набуття чинності Закону «Про депозитарну систему України», звернули увагу присутніх на типові помилки, що виникають у ході роботи з метою попередження їх виникнення у подальшому. Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавили від фахівців організаторів, а також висловили власні побажання та пропозиції щодо роботи і  взаємодії з Розрахунковим центром та НДУ.


«Відповідні заходи дуже корисні для усіх сторін, – зазначив після завершення семінару голова Правління Розрахункового центру Дмитро Чугаєвський,– адже після реформування українського фондового ринку усі його учасники опинилися у нових умовах, у яких просто необхідний діалог. Ми почули та взяли до уваги всі конструктивні зауваження та пропозиції щодо роботи Розрахункового центру, адже для нас безумовним пріоритетом є підвищення рівня обслуговування наших клієнтів».


07.11.2013