logo.png

Розрахунковий центр взяв участь у обговоренні проекту Програми розвитку фондового ринку

10-10-2014

Представники Розрахункового центру взяли участь у публічних обговореннях проекту Програми розвитку фондового ринку на 2015 – 2017 роки «Європейський вибір – нові можливості для прогресу та зростання», організованому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).


У межах публічного обговорення Програми було організовано серію круглих столів, у яких взяли участь представники професійних учасників ринку, саморегулівних та громадських організацій, експерти та ЗМІ.


Відкриваючи серію круглих столів представники комісії акцентували на тому, що нинішній проект Програми – це лише вектор, розроблений регулятором для початку дискусії з учасниками ринку, та висловили сподівання на спільну роботу  над цим стратегічним документом. Метою даних заходів було проголошено спільну роботу з доопрацювання Програми розвитку фондового ринку на 2015 – 2017 роки «Європейський вибір – нові можливості для прогресу та зростання», обговорення існуючих проблем та шляхи їх вирішення.


Темами для дискусій у процесі обговорення були: забезпечення надійного і ефективного функціонування ринкової інфраструктури; стимулювання притоку інвестицій на фондовий ринок; розвиток корпоративної реформи, підвищення ефективності регулювання емітентів, розширення інструментарію на фондовому ринку; сприяння реалізації єдиної державної політики стимулювання покращення інвестиційного клімату.


Обговорюючи зазначені питання, учасники висловлювали свої думки щодо ситуації, що має місце на фондовому ринку, актуальні питання, що їх турбують та власні міркування щодо шляхів вирішення проблем, які часом діаметрально відрізнялися. То ж було прийнято рішення для опрацювання висловлених побажань, зауважень та пропозицій продовжити роботу у форматі робочих груп за відповідними тематиками.


Розрахунковий центр входить до робочої групи з питань забезпечення надійного і ефективного функціонування ринкової інфраструктури.


Таким чином, кінцевий варіант Програми Комісія представить за результатами конструктивної роботи робочих груп у складі представників НКЦПФР та ринкової спільноти.


10.10.2014