logo.png

Внесено зміни до Регламенту обслуговування клієнтів

15-01-2015

23 січня 2015 року набуває чинності нова редакція  «Регламенту обслуговування клієнтів в публічному акціонерному товаристві «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» (далі – Регламент). Відповідний документ, викладений у новій редакції, було затверджено Правлінням Розрахункового центру 13 січня 2015 року.


Внесення змін до Регламенту пов’язане з набранням чинності змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму» та затвердження в новій редакції «Програми ідентифікації та вивчення клієнтів публічного акціонерного товариства Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках».


Таким чином, внесено зміни до опитувальника, що заповнюється та подається клієнтом. А саме: вводиться поняття «кінцевий вигодоодержувач юридичної особи»; змінюється зміст поняття «публічний діяч», «контролер», «місце проживання».


Крім того, в Регламенті доопрацьований  розділ внесення змін до документів справи з юридичного оформлення рахунку та рахунку клієнта щодо ситуації реорганізації банку-кореспондента та додана можливість подання клієнтом супроводжувального листа разом з документами, замість заяви; внесені  уточнення в розділ, що стосується надання виписки в паперовій формі на запит клієнта; в перелік документів, що подається юридичною особою/банком для відкриття рахунку, доданий контракт/виписка з контрактом з керівником клієнта.


15.01.2015