logo.png

Відбулася зустріч із консультантом ЄБРР

22-05-2015

21 травня 2015 року відбулася чергова зустріч із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Візит відбувся у продовження робочих зустрічей в рамках візиту представників ЄБРР в Україну за підтримки Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) з метою проведення зустрічей з учасниками місцевого ринку цінних паперів, вивчення питання розвитку та функціонування інституцій вітчизняного фондового ринку, а також подальша допомога ЄБРР у даному напрямку.

У заході взяли участь голова НКЦПФР Тимур Хромаєв, голова Спостережної ради Розрахункового центру Олег Курінний, голова Наглядової ради Національного депозитарію України (НДУ) Роман Сульжик, консультант ЄБРР Брайан Тейлор, а також представники Розрахункового центру – в.о. голови Правління Юрій Шаповал, заступник голови Правління Олексій Константінов, начальник управління клірингу Вікторія Бережнюк.

Зустріч була присвячена обговоренню діяльності Розрахункового центру, виконанню функцій, покладених законодавством України та взаємодії з інституціями фондового ринку України.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо технічної реалізації функціональних можливостей Розрахункового центру та ймовірних шляхів для їх поліпшення. Особливу увагу у процесі обговорення учасники приділили питанню впровадження інструментів для підвищення ліквідності фондового ринку України.

Зокрема, Брайан Тейлор позитивно оцінив існуючу технологію розрахунків, однак наголосив на необхідності якнайшвидшого впровадження моделі розрахунків Т+2. В свою чергу, Юрій Шаповал презентуючи впроваджені та заплановані проекти, звернув увагу на те, що Розрахунковий центр уже працює, зокрема і над втіленням зазначеної технології.

Крім того, обговорення торкнулося і проблем функціонування фондового ринку України та можливих шляхів для їх вирішення.

Зі свого боку, експерт ЄБРР підтвердив наміри міжнародної фінансової інституції щодо максимально можливої допомоги у напрямку вирішення цих проблем та сприяння розвитку фондового ринку України.



22.05.2015