logo.png

Запроваджено тимчасову адміністрацію в «АРТЕМ-БАНК»

17-11-2016

Повідомляємо, що відповідно до інформації з офіційного сайту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (http://www.fg.gov.ua/ на підставі постанови Правління Національного банку України від 15.11.2016 р. № 416-рш/БТ «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АРТЕМ-БАНК» до категорії неплатоспроможних» (далі – АТ «АРТЕМ-БАНК») код ЄДРПОУ 26253023, МФО 300885. Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 16.11.2016 р. № 2447 «Про запровадження тимчасової адміністрації у АТ «АРТЕМ-БАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку», згідно з яким з 16.11.2016 р. запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію у зазначеному банку.

Тимчасову адміністрацію в АТ «АРТЕМ-БАНК» запроваджено строком на один місяць з 16.11.2016 р. до 15.12.2016 р. включно.

Розрахунковий центр з моменту отримання інформації про запровадження тимчасової адміністрації у банку, який є клієнтом та / або контрагентом Розрахункового центру за будь-якими договорами (операціями), тимчасово уживає заходів, потрібних для забезпечення схоронності активів банку з тимчасовою адміністрацією до моменту отримання від тимчасового адміністратора:

–           підтвердження повноважень осіб, які вказані в картці із зразками підписів і відбитка печатки і картці зі зразками підписів розпорядників клірингового рахунку та відбитка печатки (далі – уповноважені особи) або

–           інформації про припинення повноважень (анулювання права підписів) уповноважених осіб, або

–           документів для внесення змін до документів справи з юридичного оформлення рахунку клієнта, визначених Регламентом обслуговування клієнтів у публічному акціонерному товаристві "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" та / або документів для внесення змін до реквізитів клірингового рахунку, визначених Регламентом провадження клірингової діяльності публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках".

Відповідні заходи Розрахунковим центром вживаються з метою мінімізації ризиків несанкціонованого доступу, у тому числі шляхом тимчасового призупинення доступу до рахунку / рахунків банку, у якому запроваджена тимчасова адміністрація, уповноважених осіб до з'ясування або підтвердження тимчасовим адміністратором інформації щодо наявності повноважень у таких осіб.