logo.png

Завершився конкурсний відбір на посаду голови Правління ПАТ «Розрахунковий центр»

11-06-2019

6 червня завершився відкритий конкурсний відбір на посаду голови Правління ПАТ «Розрахунковий центр». Конкурс було проведено у зв’язку із закінченням строку повноважень нинішнього очільника ПАТ «Розрахунковий центр» Юрія Шаповала 3 серпня 2019 року.

Конкурс був проведений у два етапи. Згідно з регламентом, для проходження у наступний етап кандидати мали отримати щонайменше дві третини голосів конкурсної комісії. 

На першому етапі 14 кандидатів, які подали заявки на участь у конкурсі, представили членам комісії свою мотивацію для зайняття цієї посади. За результатами голосування конкурсною комісією було відібрано 5 кандидатів.

На другому етапі кандидати презентували своє бачення подальшого розвитку та стратегії ПАТ «Розрахунковий центр» у якості клірингової установи та центрального контрагента на ринку фінансових інструментів України. За результатами голосування конкурсна комісія рекомендувала призначити на посаду голови Правління ПАТ «Розрахунковий центр» Олега Ткаченка.

Олег Ткаченко має багаторічний досвід роботи на українському фондовому ринку та глибоке знання інноваційних технологій.

Наступним етапом має стати затвердження кандидатури на посаду голови Правління ПАТ «Розрахунковий центр» Наглядовою радою ПАТ «Розрахунковий центр». Також додатково відповідно до вимог Національного банку України кандидатура на посаду голови Правління банку погоджується Національним банком України.  У разі погодження кандидатури Олега Ткаченка, він приступить до виконання обов’язків голови Правління ПАТ «Розрахунковий центр» з 3 серпня 2019 року.

 

Довідково:

Конкурсна комісія була сформована у складі семи представників, до складу якої увійшли всі члени Наглядової Ради ПАТ «Розрахунковий центр», а саме: три представники Національного банку, три – незалежні директори, один – представник міноритарного акціонера.

Проведення відкритих конкурсів на ключові позиції є послідовною політикою мажоритарного акціонеру та наглядової ради товариства, які наполегливо впроваджують в банку найкращі практики корпоративного управління.