logo.png

Розрахунковий центр підвищує процентну ставку за залишками коштів клієнтів до 9%

16-08-2019

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що у середу, 14 серпня 2019 року, відбулась зустріч з брокерами – клієнтами Розрахункового центру, саморегулівними асоціаціями та фондовими біржами.

Керівництво Розрахункового центру щиро дякує всім, хто взяв участь у заході, висловився та озвучив питання, що турбують учасників ринку, допоміг зрозуміти очікування та потреби наших клієнтів.

Так, за результатами зустрічі були сформульовані наступні побажання:

  • створити консультативно-дорадчий орган, до якого увійдуть клієнти Розрахункового центру, та метою діяльності якого буде узгодження та консультування з питань впровадження нових послуг та оптимізації існуючих, тарифікації послуг, клієнтських сервісів тощо. Такий орган буде створений на базі саморегулівних асоціацій та буде діяти на підставі меморандуму, основні умови якого будуть написані спільно з учасниками ринку;
  • підвищити процентну ставку, що сплачується за залишками коштів клієнтів до 9%, а також знизити граничну межу, від якої сплачуються відсотки, з 5 млн.грн. до 1 млн.грн.;
  • розглянути питання можливості виконання розрахунків в іноземній валюті за державними цінними паперами.

Разом з цим, учасники ринку обговорили з менеджментом Розрахункового центру поточні питання, що стосуються покращення сервісу та надання додаткових можливостей для учасників розрахунків.

У якості першого кроку для реалізації всіх отриманих побажань Правління Розрахункового центру прийняло рішення з 16.08.2019 р. здійснювати щомісячну сплату процентів у розмірі  9% річних на залишок коштів на поточному та кореспондентському рахунку учасника клірингу від 5 млн. грн. включно.

Нагадуємо, що проценти нараховуються в останній операційний день місяця після закінчення операційного часу та сплачуються протягом наступного операційного дня виключно за рахунками клієнтів, договорами та / або додатковими договорами з якими передбачено виплату відсотків за залишками коштів.

 

Для укладення додаткового договору необхідно звертатись до сектору грошових розрахунків Розрахункового центру за телефонами:

+380 44 585 42 40
+380 44 585 42 42
вн. 1048, 1097