logo.png

До уваги клієнтів

26-09-2019

Шановні клієнти!

У звʼязку із впровадженням Національним депозитарієм України нової ІТ платформи, нагадуємо, що 27.09.2019р. НДУ не відкриватиме операційний день, відповідно розрахунки за правочинами з цінними паперами, облік яких здійснює Національний депозитарій України, в цей день проводитись не будуть.

Також повідомляємо, що згідно з Рішенням НКЦПФР від 17.09.2019р. № 525 щодо надання дозволу на проведення вичерпного переліку операцій у системі депозитарного обліку Центрального депозитарію та в системі обліку Розрахункового центру:

-   після завершення всіх розрахунків 26.09.2019 року Розрахунковим центром буде здійснено розблокування зобовʼязань та/або права з поставки та/або отримання цінних паперів на відповідних клірингових рахунках (за цінними паперами, облік яких здійснює НДУ);

-   на підставі інформації Центрального депозитарію в системі клірингового обліку буде відображено нові реквізити рахунків у цінних паперах емітентів та депозитарних установ.

З огляду на зазначене вище, повідомляємо, що для участі у розрахунках за правочинами, укладеними на фондовій біржі, починаючі з 30.09.2019р. необхідно:

-   забезпечити блокування цінних паперів у системі депозитарного обліку для забезпечення розрахунків через Розрахунковий центр;

-   в системі Інтернет-кліринг здійснити операції блокування зобов’язань та/або прав із поставки цінних паперів для участі у розрахунках за правочинами, укладеними на відповідній фондовій біржі згідно з Регламентом провадження клірингової діяльності ПАТ «Розрахунковий центр».