logo.png

РЕПО з контролем ризиків: перший рік та перший мільярд

21-01-2022

 

   Рівно рік тому, 21 січня 2021 року, на фінансовому ринку України відбулася дуже важлива подія: стартував новий сервіс Розрахункового центру – "РЕПО з контролем ризиків".

   Сьогодні ми святкуємо першу річницю і символічно, що саме сьогодні розмір відкритої позиції на ринку «РЕПО з контролем ризиків» вперше перевищив один мільярд гривень.

Вітаємо активних учасників проекту «РЕПО з контролем ризиків» та бажаємо всім нам подальшого розвитку та позитивних фінансових результатів!

             

   Нагадуємо, що "РЕПО з контролем ризиків" – сервіс грошового ринку, де Розрахунковий центр виконує функцію центрального контрагента, який контролює гарантійне забезпечення учасників клірингу (створене за рахунок грошових коштів та цінних паперів) та гарантує або виконання зобов’язань за укладеними договорами РЕПО, або сплату штрафу добросовісній стороні. При цьому, завдяки інтеграції з фондовими біржами, укладені на біржах правочини потрапляють до єдиного клірингового пулу, що дає можливість у повній мірі скористатись перевагами неттінгу.