logo.png

НОВА РЕДАКЦІЯ ПРАВИЛ ПРОВАДЖЕННЯ КЛІРИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПАТ «РОЗРАХУНКОВИЙ ЦЕНТР»

10-02-2022

Шановні клієнти!

Як ми вже повідомляли, Розрахунковим центром було отримано нову Ліцензію центрального контрагента, яка передбачає провадження діяльності з клірингу деривативів, зокрема, валютних свопів.

З метою отримання ліцензії Розрахунковим центром було внесено зміни та доповнення до Правил провадження клірингової діяльності публічного акціонерного товариства «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» (далі – Правила клірингу), які були зареєстровані Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 27.01.2022р. №50.

Оновлена редакція Правил клірингу, разом з Ліцензією центрального контрагента надає можливість Розрахунковому центру здійснювати кліринг та розрахунки за новим фінансовим інструментом організованого ринку капіталу – валютним свопом.

Правила клірингу описують систему управління ризиками при виконанні Розрахунковим центром функцій центрального контрагента на організованому ринку валютних свопів та визначають правові засади та правила виконання відповідних операцій.

У зв’язку з реєстрацією нової редакції Правил клірингу, 09 лютого 2022р. відбулося засідання Правління Розрахункового центру, на якому було визначено, що нова редакція Правил клірингу набирає чинності з 18 лютого 2022 року.

Також Правлінням було прийнято рішення про набрання чинності з 18 лютого 2022 року нової редакції Положення про Систему дистанційного обслуговування клірингових рахунків/субрахунків «Інтернет-кліринг» публічного акціонерного товариства «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках».

Звертаємо увагу наших клієнтів на те, що скористатися всіма перевагами нового продукту стане можливим тільки після повної готовності до його впровадження всієї інфраструктури ринку – як операторів організованого ринку капіталу, так і учасників цього ринку і самого Розрахункового центру.

Про старт проекту обов’язково повідомимо додатково та незабаром проведемо презентацію для учасників клірингу, для підготовки до якої просимо надсилати ваші запитання та пропозиції на адресу info@settlement.com.ua