logo.png

Внесено зміни до внутрішніх документів

12-10-2015

Повідомляємо, що 8 жовтня 2015 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала Правила клірингу публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" та Правила провадження клірингової діяльності публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" у нових редакціях (далі – Правила).

Зміни до Правил були внесені у зв’язку із набранням чинності нової редакції Положення про клірингову діяльність, затвердженого рішенням НКЦПФР від 26.03.2013 р. за № 429.

Зокрема, Правила доповнені наступними нормами:

  • передбачена можливість проведення розрахунків за договорами щодо цінних паперів, укладеними учасниками клірингу поза фондовими біржами з контрагентами, які не є професійними учасниками фондового ринку;
  • передбачена можливість обслуговування операцій емітентів;
  • внесені зміни до формування клірингового забезпечення.

Правила набувають чинності з 20 жовтня 2015 року. Одночасно набуває чинності нова редакція Правил публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках", зареєстрована постановою Правління Національного банку України від 11.09.2015 р. за №600.



12.10.2015